Välkommen till Hjulsbro Padel

 

Turneringar

TURNERINGAR
VARJE VECKA

Americano, Mexicano och vinnarbana är våra stående turneringar varje vecka.

TRÄFFA NYA SPELARE

Pröva på nytt motstånd och hitta nya padelspelare.

LÄS OM VÅRA TURNERINGAR

Leaderboard & priser.

I alla våra turneringar finns det fina priser och en leaderboard.
Leaderboarden består av tre kategorier med tre vinnare i varje, guld, silver och brons.
Kategorierna är;

  • Flest spelade turneringar
  • Flest vunna turneringar
  • Högst antal poäng i en enskild turneringHöstens priser i de olika kategorierna är följande;
    1:a Pris – Padelrack från Adidas
    2:a Pris – Julbord för 2 i Linköping
    3:e Pris – PT-pass

Säsongen för våra turneringar och leaderboards pågår från 1/9 till 30/11. 

Americano

Till en ”Americano” så anmäler du dig individuellt och blir på plats matchad med en spelpartner.
En match spelas till 24 (ibland till 32 poäng), varje vunnen boll är EN poäng. En match kan sluta 12-12 och allt där emellan.

Efter en avslutad match så rapporteras resultatet till receptionen och du byter därefter både medspelare och motspelare och spelar en ny match. Beroende på antal anmälda spelare så brukar vi spela 5-6 matcher under c:a 90 minuter.

Som ”individuell” spelare så räknas alla poäng från dina olika matcher ihop och den spelare med högst samlade poäng står som vinnare.

I en Americano så möter alla varandra.

Mexicano

Mexicano fungerar i grund botten som en Americano. Du anmäler dig individuellt och lottas med en med- och motspelare i första matchen. Matcherna spelas precis som i Americano till 24 eller 32 poäng.
Skillnaden med en Mexicano är att efter varje match så lottas du med en med- och motspelare baserat på resultatet från din match. Bättre spelare får man varandra och de som presterat sämre får möta varandra.

När man spelar Mexicano så tenderar man att få jämnare och roligare matcher eftersom att man ”rankas” inför varje ny match baserat på hur man spelat.

Vinnarbana

Vinnarbana kan antingen spelas genom att man anmäler sig individuellt eller att man spelar som lag. Var noga med att läsa reglerna så du vet vilken variant du anmäler dig till.

I turneringen ”vinnarbana” så registreras en bana som vinnarbana. Det lag som står som vinnare på vinnarbanan, i den sista matchen, koras till vinnare.
Under spelets gång så flyttas man närmre eller längre ifrån vinnarbanan. Vid vinst i en match så flyttar man en bana närmre och vid förlust flyttar man en bana längre ifrån. Det gäller alltså att kämpa sig upp till vinnarbanan, försvara sin bana och vinna sista matchen.

Är tävlingen som LAG så flyttar man gemensamt närmre eller längre ifrån vinnarbanan.
Är tävlingen individuell så lottas man med medspelare i första matchen och därefter delar man på sig vid vinst eller förlust.
T.ex har ditt lag vunnit er match så flyttar ni en bana närmare vinnarbanan och ställer er på varsin sida om nätet och bildar på så vis ett nytt lag.

https://hjulsbropadel.se/wp-content/uploads/2022/07/turnering.jpg

VÅRA TRÄNARE

Våra tränare har lång och gedigen erfarenhet inom padel.

HUVUDTRÄNARETOMMY NYQVIST

Tommy är en riktig eldsjäl när det kommer till Padel. Förutom att bedriva träningsverksamhet hos Hjulsbro Padel så styr Tommy även Linköpings framtidstalanger inom sin klubb ”Linköping Padel Academy”.

PARTNER TRÄNAREWARSAME "WARSA"

Warsame, oftast kallad ”Warsa” är en fantastisk glädjespridare och padelspelare. Warsa är huvudansvarig för träningarna som berör Mamma- och seniorpadeln. Utöver att spela padel och lära ut padel så arrangerar Warsa även Sveriges roligaste turneringar genom sin förening.

HJÄLPTRÄNAREAxel Rehncrona

Axel är tillsammans med Hugo våra hjälptränare och instruktörer. Vid sjukdom, hög arbetsbelastning eller ledighet från våra ordinarie tränare så är det Axel eller Hugo som kliver in och ser till att träningarna blir av och att dem blir bra.

HJÄLPTRÄNAREHUGO EDLUND

Hugo är tillsammans med Axel våra hjälptränare och instruktörer. Vid sjukdom, hög arbetsbelastning eller ledighet från våra ordinarie tränare så är det Hugo eller Axel som kliver in och ser till att träningarna blir av och att dem blir bra.

Allt material tillhör Hjulsbro Padel AB